31 Aralık 2007 Pazartesi

pesan aydınlatma

Pelsan Frankfurt’daki bu fuara İngilizce, İtalyanca, Almanca, Bulgarca, Rusça ve Arapça bilen 10 kişilik bir ekiple gidiyor. Kısa bir sürede ihracat şampiyonu olan Pelsan, 12 kişilik dış ticaret ekibiyle yeni başarılara imza atmak için çalışıyor.
Aydınlatma sektörünün lider üreticilerinden biri olan Pelsan, 2001 yılında Türkiyede yaşanan ekonomik krizden en az zararla çıkabilmek için ihracata başladı. Bugün 40 ülkeye aydınlatma araç ve gereçleri ihracatı yapan Pelsan, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçılar Birliği’nin (IMMIB) 2005 yılı ihracat verilerine gore ( http://www.immib.org.tr/uye_arama/uye_ara_malgrp.asp) aydınlatma armatür üreticileri arasında en çok ihracat yapan yerli firma olarak gösterildi.
İhracat serüvenine bir valize doldurdukları aydınlatma gereçlerini ülke ülke pazarlayarak başladıklarını söyleyen Pelsan Yönetim Kurulu Başkanı M. Reşit Göğüş, bugün Kongo’dan Bangladeş’e, İtalya’dan Suriye’ye, tüm dünyada 40 ülkeye ihracat yapan bir firma olduklarını belirtiyor.
Aydınlatma sektöründe 4 yıl gibi kısa bir sürede ihracat şampiyonluğunu yakalayan Pelsan, ürünlerinin 2004 Atina Olimpiyatları’nı aydınlatması ile uluslararası pazarda da liderlik yolunda hızla ilerliyor. Pelsan, Avrupa normlarında üretilen ürünleri ile 25 yılın birikimini ortaya koyarak dünyaca tanınan bir Türk markası olmayı başarıyor.
2005 yılında hedeflerimize ulaştık
Geçtiğimiz yıl tüm dünyada geçerli KEMA ve VDE k ali te sertifikalarını alarak Avrupa pazarında genişlemeyi hedefleyen Pelsan Yönetim Kurulu Başkanı Göğüş “Gittiğimiz fuarlarda Türkiye’nin Avrupa normlarında üretim yapabileceğini kanıtlıyoruz. Geçen yıl satışlarımızın %30’unu ihracat satışları oluşturdu. Pelsan olarak 2006 yılında ise en büyük hedefimiz sahip olduğumuz kaliteli ürünlerimizi ihraç etmek konusundaki potansiyelimizi artırmak ve dünyanın en gelişmiş ilk 8 ülkesine yoğun biçimde Pelsan ürünlerini pazarlamaktır. 23-27 Nisan tarihlerinde Frankfurt’da düzenlenen Light&Building Fuarına katılıyoruz, bu fuar aydınlatma sektörünün tüm dünyadaki buluşma noktası dedi.

Hiç yorum yok: